Activities

De Mooiste Natuurgebieden in Putten

De omgeving verkennen, samen of juist even helemaal alleen. Nergens in Nederland vind je zoveel variatie in de natuur op zo’n relatief korte afstand van elkaar. De natuurgebieden in Putten en omgeving hebben al jarenlang een grote aantrekkingskracht op jong en oud en nodigt uit om te wandelen, fietsen, mountainbiken of te picknicken. In dit artikel nemen we je mee langs een aantal van deze prachtige natuurgebieden in Putten.

Lees verder

Wellness

Midden in de prachtige natuur van de Veluwe ligt Sauna Drôme Putten. Kom volledig tot rust en geniet van de sauna’s, baden, een fijne massage en heerlijk eten.

Lees verder

Landgoed Schovenhorst Bostoren

Vanuit het park loop je rechtstreeks naar Landgoed Schovenhorst met haar Bostoren. Eén van de mooiste plekjes van Putten en omstreken. Je kunt eindeloos rondlopen en verdwalen op het 170 jaar oude landgoed dat beroemd is om zijn vijf bomentuinen. Geniet van het schitterende landgoed, beklim de bostoren en eindig op het geweldige buitenterras met een echt Lokaal Hert Biertje of koffie met een lekker stuk appeltaart.

Landgoed Schovenhorst Putten

Je kunt zelf lekker rondkuieren maar er zijn ook begeleide routes verkrijgbaar. Of ga een keer met een gids op pad.
Naast wandelingen biedt Landgoed Schovenhorst tal van andere activiteiten voor de hele familie; van themadagen tot workshops, kinderspeurtochten en theatervoorstellingen zowel binnen als in de open lucht.

Bostoren Putten

Een van de dingen die je zeker een keer gedaan moet hebben tijdens je verblijf op Buitenplaats Putterheijde is het beklimmen van de Bostoren. Deze 40 meter hoge toren staat op Landgoed Schovenhorst en geeft je het allermooiste uitzicht over de prachtige omgeving. Wedden dat jij met de mooiste foto’s thuis komt!

Je loopt rechtstreeks naar het landgoed. Maar je kunt ook parkeren hier:
Garderenseweg 93
3881 GK PUTTEN

Plan je route

Openingstijden

Het Landgoed is tussen zonsopgang en zonsondergang vrij toegankelijk.

De Bostoren is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.15 uur.

 

Speelnatuur OERRR & Theehuis Oud Groevenbeek

Speelnatuur van OERRR en Theehuis Groevenbeek 

Een oase in een geweldig mooi oerbos. Speelnatuur van OERRR met waterspeeltuin, kruidentuin en theehuis.

In het theehuis serveren de vrijwilligers van Natuurmonumenten aller allerlei lekkers. Onder meer huisgemaakte cake van de molen uit Ermelo, appelgebak, diverse soorten koffie, thee en soep van de dag.

Het is heerlijk zitten rondom de haard of buiten op het terras bij de natuurspeeltuin van Oerrr.  Kinderen kunnen zich eindeloos vermaken in de waterspeeltuin, terwijl jullie heerlijk wegdromen in de kruidentuin. Een perfecte plek voor een middagje weg of als tussenstop of startpunt voor een geweldige fietstocht door de verschillende natuurgebieden.  Vanuit het theehuis starten diverse wandel- en fietsroutes, deze zijn vrij toegankelijk.

Openingstijden

  • woensdag, zaterdag, zondag 10.00 – 17.00 uur
  • vrijdagmiddag van 29 april – 28 oktober 13.00 – 17.00 uur

Adres & bereikbaarheid

  • Adres Theehuis: Putterweg 238, 3851 VG te Ermelo
  • Het Theehuis is alleen bereikbaar per fiets of te voet. Parkeren kan op de parkeerplaats van Natuurmonumenten aan de Putterweg (provinciale weg N303), kruising Watervalweg.
  • Deze parkeerplaats is te herkennen aan het grote welkomstbord.

Workshop koemelken

Onder leiding van boerin Sanne leer je alles over de koe en mag je zelf échte koeien melken. Kom een workshop volgen en wie weet ga je wel naar huis met het melkdiploma!

Lees verder

Vrolijke Pluktuin

Bij Pluktuin het Platteland worden leuke workshop georganiseerd. Lekker ongedwongen, midden op het platteland. Hier kun je bovendien zelf eindeloos bloemen en fruit plukken. Het is gewoon een bijzondere plekje in Putten.  

Oh, en neem gerust wat niet vergeten groenten of blijmakers voor ons mee!

Lees verder